2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Bílá zelná polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
brambory 3 ks
mléko 1/2 l
hladká mouka 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme, odstraníme košťál a vrchní listy a nakrájíme na tenké proužky nebo nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obojí dáme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme doměkka. Pak přidáme záklechtku - lžíci hladké mouky rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky a pár minut povaříme. Dolijeme hrnkem mléka, přivedeme k varu, přidáme rozšlehané vajíčko a máslo a už nevaříme. Podle potřeby dochutíme solí.


 


RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...